Dela detta

När man ska skriva om ett kryssningsfartyg som har 27 olika matställen – och själv har ett passionerat förhållande såväl till läcker mat, fine dining och desserter som eleganta miljöer – ja, då gäller det att hålla tungan rätt i mun så inlägget inte blir uttröttande kilometerlångt!

Jag tänkte därför i detta blogginlägg hålla mig till de nya restauranger, matställen samt caféer som finns på Norwegian Bliss.

Los Lobos

Jag blev lite ledsen ska jag erkänna när jag fick veta att favoriten Modernos (med det brasilianska temat Churrascharia som tema) fått maka på sig till förmån för ett mexikanskt koncept. Nåja, en kväll bokade jag bord på Los Lobos och gav det en chans.

Middagsgäster på Los Lobos, ny restaurang på Norwwegian Bliss. Foto: Heidi Rovén.

Inredningen är färgglad, personalen var lite ny och förvirrad men ändå tillmötesgående och hjälpsam. Lika ny och förvirrad är jag i förhållande till mexikansk mat så med dålig koll på vad jag beställde tog jag in Empanadas (4,99 USD). Egentligen läste jag det som stod bredvid; beef turnovers, och tänkte att det lät gott, som lite strimlad biff i någon god sås kanske. 😉

Nu vet jag vad empanadas är. 🙂 Foto: Heidi Rovén.

In kom två stora feta pajer med inbakad köttfärs. Inte direkt vad jag hade tänkt mig. Går jag på specialrestaurang på kvällen vill jag äta något festligt, inte något som känns som vardagsmat. De smakade visserligen helt okej men det var för fett och tungt för min smak.

Konceptet hade passat bättre ute på däck (jag kan inte låta bli att tänka på Royal Caribbean och den nya mexikanska restaurangen El Loco Fresh på Symphony of the Seas – den håller just till ute på däck). Där var det kul, här var det lite tråkigt. Kanske hade jag druckit för få margaritas innan, det förfriskade bordet intill mitt verkade ha roligare…

Los Lobos. Trevligt att de la upp maten vid bordet. Foto: Heidi Rovén.

Fortsättningen var bättre, ett grillat scampispett med en fräsch limesås till (12,99 USD). Till det stekt smakrikt ris och bönröra. Allt smakade bra men det var fortfarande inget som fick mig att lyfta från stolen och sväva. Sammantaget (och lite elakt kanske) kändes det lite som att någon tänkt; ris och bönor – det är billig mat! Vi gör ett nytt restaurangkoncept baserat på det!

Efterrätten kom i alla fall in som en förlåtande smekning; flan de chocolate med karamellsås, en browniebotten med brûlepudding överst kan man säga. Väldigt smarrig!

Viktigt att nämna också är att detta alltså är en så kallad specialrestaurang där maten kostar extra.

Flan de chocolat var mäktig – och så god! Foto: Heidi Rovén.

Q Texas Smokehouse

Jag gick faktiskt in till denna restaurang på dagen när jag funderade på var jag skulle boka bord till kvällen, men eftersom jag tyckte det kändes instängt utan fönster så avstod jag. Dessutom kändes maten också lite för ”grov” för min smak, jag är heller ingen fan av rökta grillsåser som är så populärt nu.

Q Texas Smokehouse – frö den som gillar grillat! Foto: Heidi Rovén.

För den som gillar denna slags mat, att dra på cowboybootsen och stampa takt till lite country pop (de har en scen här) är det säkert perfekt! Menyn bjuder på framför allt olika sorters kött, revbensspjäll, kyckling och annat, rökt och med olika såser samt passande tillbehör.

Detta är också en specialrestaurang där maten kostar extra. Man betalar per rätt.

The Local Bar & Grill

No more O’Sheehans! I alla fall inte på Norwegian Bliss. (På övriga fartyg heter puben fortfarande O’Sheehans). Jag minns den gång – på en fartygslansering – när jag hamnade ensam i hissen med ingen mindre än Kevin Sheehan (Norwegian Cruise Lines tidigare VD) och då – ny i branschen och ännu inte medveten om kopplingen mellan puben och rederiets VD – frågade honom om hans favoritrestaurang ombord. Ni vet vilket svar jag fick. 😉

The Local, förvillande likt O’Sheehan’s. 😉 Foto: Heidi Rovén.

(Idag är jag också bättre insatt och förstår varför man byter namn på puben, men allt det är en helt annan historia.)

I övrigt är konceptet detsamma. Här äter man typisk pubmat hela dygnet, från frukost. Jag åt frukost där en dag och tänkte särskilt på den snabba, vänliga och uppmärksamma servicen. Maten var också bra, inget alls att klaga på, min laxomelett var toppen!

Frukost the way I like it! Foto: Heidi Rovén.

Maten på The Local ingår! Här betalar man inget extra.

Coco’s – för dig som älskar choklad

Coco’s är ett café med fokus på choklad i alla dess former; praliner såväl som glass. Chokladfantaster hittar detta ställe i botten av de tre däcken/våningarna som går under samlingsnamnet 678 Ocean Place. Och för er som ”kan” Breakaway plus-klassen, caféet ligger lite bakom den svängda trappan. 😉

Coco’s – ett chokladcafe för den som gillar sötsaker. Foto: Heidi Rovén.

Här kan man beställa chokladpraliner, crepes, kaffe med chokladsmak och olika fantasifulla glasscuper från en meny. En chokladpralin kostar 1,50 USD Styck, resten är betydligt dyrare…

De olika glassdesserterna kostar mellan cirka 8,99 USD upp till 18,99 USD (men de största är det nog meningen att man ska vara flera att dela på). De jobbar på att få det extra läckert; till och med glasen var täckta med vit eller mörk choklad som fått rinna över kanten och stelna.

Fantasifullt dekorerade glas på Coco’s. Foto: Heidi Rovén.

När jag kom in på Coco’s hittade jag resebloggarna Cruise Sisters vid ett bord, smarrande på en stor glasscup…! De försäkrade mig att den var ljuvlig – och alldeles för stor för en person (så man kan lätt dela en på två om man bara är nyfiken).

Man kunde också beställa in en chokladfontän och det kan ju vara en rolig familjegrej faktiskt att slå sig ner kring och doppa fruktbitar i en kväll! Den kostar 16,99 USD.

Om man inte vill ha varm chokladdryck finns Starbucks kaffe också att beställa här.
som ni nog förstått kostar alltså allt extra här.

Starbucks

Inte den första till havs (den vill jag minnas att Royal Caribbean kom med) men den första hos Norwegian Cruise Line. Ligger mitt emot receptionen på däck 5 och har en mängd olika specialkaffe att erbjuda (som kostar extra) plus några bakverk. Allt kostar extra.

Starbucks hade långa köer nästan hela tiden. Foto: Heidi Rovén.

Själv provade jag kaffet där flera dagar och det var verkligen perfekt. Blåbärssconesen tyckte jag var för torr, men bloggkollegan Christian Muda som driver Mat och Resebloggen intygade att deras brownie var fantastisk. 🙂

*************************************************************************************************

New restaurants and eateries on Norwegian Bliss

When writing about a cruise ship that has 27 different dining options – and having a passionate relationship to delicious food, fine dining and desserts as well as elegant atmospheres – then it’s important to keep focused or the blog post will easily take proportions of a novel!

Therefore I will focus on the new restaurants and other eateries as well as cafes at Norwegian Bliss in this blog post.

Los Lobos

I have to admit I got a little sad when I learned that Modernos (a favourite with the Brazilian Churrascaria concept as theme) had moved out in favor of Los Lobos, a restaurant with a Mexican concept. Well, one evening I booked a table at Los Lobos and gave it a chance.

Warm colors in Los Lobos. Photo: Heidi Rovén.

The decor is colorful, the staff was smiling and helpful but a bit new and confused. No hard feelings, as I am just as new and confused about Mexican food! That was why I ordered Empanadas ($ 4.99), read the explaining text “beef turnovers” and imagined I would get some shredded beef in some tasty sauce. 🙂

In came two large pies filled with minced meat. Not exactly what I had imagined. Also, if I go to a special restaurant in the evening, I want to eat something festive, not something that feels like a Monday meal at home. They were quite okay, but it was too fat and heavy for my taste.

Empanadas, I will never forget it now. 🙂 Photo: Heidi Rovén.

I also think that this concept had found a more suitable place out on deck (I can not help thinking of Royal Caribbean’s new and mexican restaurant El Loco Fresh at the Symphony of the Seas that is situated out on deck). The start therefor didn’t give me the ”wow-feeling” I had hoped for, or maybe I just had drunk too few margaritas, the table next to me seemed to have done it right on this point…

The continuation was better, for entrée I had a grilled scampi skewer with a fresh lime sauce (12.99 USD). With this came fried, flavorful rice and beans. Everything tasted good but there was still nothing that swept me off my feet so to say.

Skip the rice and beans and you have the perfect low carb-meal to balanse the dessert with 😉 Photo: Heidi Rovén.

Overall (and I am aware of that now I a little bit mean), it felt like some chef had thought; rice and beans – that’s cheap food! Let’s create a new restaurant concept based on that!

Well, when the dessert came I forgot about most of my concerns above; my flan the chocolate with caramel sauce – a brownie with a brûle pudding at the top – was sooo yummy!

The kind of dessert you get and think; oh I shouldn’t eat all this and at the same time you’are surprised how fast it was all gone! 😉

Important to note is that this is one of the news speciality restaurants and it’s à la carte-pricing so you pay for what you order.

Q Texas Smokehouse

One day, when I hadn’t decided yet where to have dinner, I went into this restaurant to have a look. I thought it felt a bit “closed up” (there are no windows) so I left. But for those who like this kind of food, to pull on the cowboy boots and listen to some country pop (the restaurant has a small stage also) this will probably be the perfect place to start a great evening.

Some country pop with your steak sir? Photo: Heidi Rovén.

The menu offers everything for the barbecue lover, mainly different kinds of meat; ribs, chicken and other, smoked and with different sauces and matching sides.

I heard both good stuff about it from people who had eaten here and medium-positive reviews, so I guess it’s all a matter of taste! This is also a speciality restaurant.

The Local Bar & Grill

New name, same style. Photo: Heidi Rovén.

No more O’Sheehan’s! At least not on Norwegian Bliss (on the other ships, the pub is still called O’Sheehan’s). I remember that time – on a ship launch – when I ended up alone in the elevator with no less than Kevin Sheehan (Norwegian Cruise Line’s former CEO).

Being quite new in the industry at this point and not yet aware of the connection between the pub and the company’s CEO – I asked him about his favorite restaurant on board. You can all easily guess what response I received…

Feels familiar? Photo: Heidi Rovén.

(Today, I also have a better insight in the industry and understand why they are changing the name of the pub, but that’s is a completely different story.)

Otherwise, the concept is the same. Here you will eat typical pub food throughout the day, from breakfast until late. I had breakfast there one day and especially noticed and appreciated the quick, friendly and attentive service. The food was also good, my salmon omelette was just perfect.

And everything is complimentary at The Local!

Coco’s

Coco’s is a pastel colored cafe with mainly chocolate and ice cream on the menu. The perfect place for all chocoholics! Located at the bottom of 678 Ocean Place, a bit behind the curved stairs – if you are familiar with the design on the Breakaway Plus ships. 😉

A place hard to pass without stopping by… Photo: Heidi Rovén.

Here you can order assorted chocolates, crepes and various imaginative ice cream cups. Small pieces of chocolates cost 1.50 USD per piece, the rest is significantly more expensive …

The various glass desserts, 8.99 USD up to 18.99 USD (the biggest are probably meant to be shared). It’s nice that they are working on make it look extra delicious; even the glasses that they serve in are covered on the edge and outside with white or dark chocolate that seems to have flowed over the edge…

When I came in at Coco’s I found Cruise Sisters indulging themselves on a huge ice cream in a glass…! 😉 They assured me it was delicious, and too big for one person (so one can easily share if you are just curious).

Some desserts on display. Photo: Heidi Rovén.

You could also order a mini-chocolate fountain and I’m thinking this may be a nice thing for families to do; to sit together and dip fruit pieces in that lovely melted chocolate! Price: 16.99 USD.

If you do not want to have a hot chocolate drink, Starbucks coffee is also available to order here.
As I am sure you have already understand, here you pay extra for what you order.

Starbucks

Not the first at sea (I think Royal Caribbean was first) but the first at any Norwegian Cruise Line ship. Located opposite guest relations on deck 5 and has a variety of specialty coffees to offer (which costs extra) plus some different kinds of pastries. Nothing is complimentary.

Only time I didn’t see Starbucks packed with people was the first day! Photo: Heidi Rovén.

I tried the coffee there several times and it was really perfect. The blueberries scone was a bit too dry I thought, but the brownie is amazing according to my blogger friend Christian Muda (MatochResebloggen)!

An espresso on deck is the perfect start of the day! Photo: Heidi Rovén.
http://www.seafun.se/wp-content/uploads/2018/04/MG_7862_1.jpghttp://www.seafun.se/wp-content/uploads/2018/04/MG_7862_1-150x150.jpgHeidi RovénBloggMat och dryckNorwegian BlissNorwegian Cruise Linebarbecue,choklad,mexikanskt,ncl,norwegian bliss,norwegian cruise line,starbucksNär man ska skriva om ett kryssningsfartyg som har 27 olika matställen – och själv har ett passionerat förhållande såväl till läcker mat, fine dining och desserter som eleganta miljöer – ja, då gäller det att hålla tungan rätt i mun så inlägget inte blir uttröttande kilometerlångt! Jag tänkte därför...Kryssningar - nyheter, bra tips och råd