Trender
Fredagen den 13:de – en solig men mörk dag för kryssningsbranschen
Det känns som igår, det var ju alldeles nyss. Coronasmitta upptäcktes även till havs. Först märkte vi restriktioner för passagerare av viss nationalitet eller som besökt riskområden. Omplacerade fartyg och inställda kryssningar. Värmekameror, feber- och hälsokontroller (som visserligen redan var en rutin i kryssningsvärlden). Det var bara början. Nu får…
Premium All Inclusive – nyhet från NCL
Populära fartyget Norwegian Epic, foto: NCL. Igår var jag inbjuden till lunchträff med rederiet Norwegian Cruise Line. Platsen var Aveqia i Stockholm, ett ställe jag inte alls kände till tidigare så kul bara det att upptäcka något nytt. Dessutom var maten fantastiskt bra. Framtid och resor Från Norwegian Cruise Lines…
Hur god är Viking Lines nya gröna meny?
Ett glas bubblande naturvin mötte oss vid ankomst! Foto: Heidi Rovén. För några veckor sedan var jag ombord på Viking Gabriella och provåt deras nya gröna meny Spring & Green. Ni kan läsa mer om den här intill i nyhetsflödet på sajten. Helt klart är det gröna, det vegetariska, det…
Seafun testar Birkas veganmeny (igen)
På vår sportlovskryssning förra helgen med Birka Cruises passade jag även på att prova om deras veganska kryssningsmeny. Ja jag skriver ”prova om” för jag var ju med på presslunchen som ni kanske minns med Maximilian Lundin, den kände vegankocken som utbildat Birkas kockar. Nu kan jag tycka att en presstillställning…
3 saker att tänka på inför din Kuba-kryssning
Havanna, Foto: RCCL. Hett just nu och något av en snackis i resesammanhang är att åka på en Kuba-kryssning. Allt fler rederier börjar nu kryssa dit och många av oss kryssningsfrälsta börjar bli sugna på att pröva på destinationen. Rederier som kryssar till Kuba Med anledning av en artikel jag…
Ny kryssningstrend: Breakout & Escape
Små och stora agenter försöker knäcka koder så att vi ska kunna ta oss ut. Foto: Heidi Rovén. En av de nya aktiviteterna på TUI Discovery sedan renoveringen av fartyget är Breakout & Escape. Detta koncept som drivs av ett utomstående brittiskt företag är jättepopulärt i Storbritannien. Det finns i…
Temakryssningar lockar generation 60+
Birka till havs. Foto: Birka Cruises. Att göra saker tillsammans och umgås med likasinnade blir allt populärare bland en av resebranschens största kundgrupper, 60 plussarna. För att möta intresset har Birka Cruises utökat antalet temakryssningar med 80 procent jämfört med förra året. Tid är den nya valutan och det handlar…
Här kryssar svensken helst
Philipsburg, Sint Maarten. Foto: Kristofer Scheiderbauer. Intresset för kryssningar fortsätter att växa, och den destination som visat sig vara mest populär är Karibien. Det visar den årliga rapporten med branschstatistik från CLIA, Cruise Lines International Association. Tittar man bakåt visar statistiken att karibiska kryssningar fick ett uppsving med 31 procent…
Robotar på Costa Diadema i sommar
På Costa Diadema välkomnar robotar passagerarna när de kliver ombord i sommar. Foto: Costa Cruises. Costa Cruises tar servicekonceptet till en ny nivå då de som första rederi lanserar mänskliga robotar ombord. Robotarna ”Pepper” får till uppgift att vägleda passagerarna rätt och interagera med dem på tre olika språk. Fartyget…
Rawfood – hälsosam nyhet hos Birka
Hälsotrenderna når även ut till havs. Nu hoppar Birka Cruises på den populära trenden med rawfood. Hädanefter kan den som blir fikasugen ombord både välja mellan klassiskt svenskt fika från nobelkonditorn Magnus Johansson och mer hälsosamma läckerheter från Gott! by Malin. Birka har infört det handgjorda raw food-godiset som ett alternativt fika…