Mat och dryck
Kocklandslagets OS-meny på Viking Cinderella
Torsdag den 20 augusti avgår höstens första Östersjökryssning med Viking Cinderella från Stadsgårdskajen i Stockholm. Samma kväll är det premiär för Svenska Kocklandslagets OS-meny som serveras i à la carte-restaurangen ombord. Menyn som gav landslaget olympiskt silver för ett halvår sedan erbjuds därmed för första gången för allmänheten. Nytt för…
Vi tar tempen på kryssningsläget – och ger ett grillrecept!
Kryssningsvärlden ser kanske ut att stå stilla, men bakom kulisserna jobbas det för fullt. Ingen vill se rederierna gå omkull, varken de som äger dem eller deras trogna gäster. Häromdagen kom till exempel ett mail från Azamara Club Cruises där det bland annat framgick att de uppdaterar sitt ”hälsoprotokoll” för…
Dag 7 på Jewel of the Seas – Sir Bani Yas, klättervägg och bastu
Dimman låg tät när vi vaknade och gick ut på vår balkong. En "tender" försökte navigera trots den dåliga sikten. Sista dagen på vår kryssning med Jewel of the Seas. Dagens stopp var Sir Bani Yas, en ren sol- och baddestination. Vi hade sett fram emot en lat dag med…
Dag 4 på Jewel of the Seas – Doha och lyxig middag på Chops Grille
Fjärde dagen på vår kryssning med Jewel of the Seas vaknade jag upp och fick infallet att börja dagen med ett bad, före frukost till och med! Det visade sig vara rätt beslut för i den lugna vuxenavdelningen Solarium (inomhuspool med glastak över som går att dra bort) var det…
Dag 1 på Jewel of the Seas – fartygsfördelar, och ett nybörjarfel
Jippiiie, äntligen dags att kryssa igen! Foto: Kristofer Scheiderbauer. Efter en smidig incheckning (med utökade säkerhetsrutiner) och armband på barnen (obligatoriskt, om de kommer bort i nödsituation kan de lätt återförenas med föräldrarna) befann vi oss snart ombord för vårt flytande hem för den kommande veckan; Jewel of the Seas!…
Från stjärnkock till bottennapp, mat & dryck på MSC Seaview
OK, jag fortsätter mitt berättande om vår MSC Seaview kryss förra våren. :-) Nu har det blivit dags för mat och dryck! I detta inlägg ska jag berätta om restauranger och barer, bra matupplevelser – och en katastrof (där inte maten men servicen var ett riktigt bottennapp)… Häng med! När…
Viking Lines nya fartygsviner för 2020-2021
Viking Lines nya fartygsviner för 2020/2021. Foto: Tuukka Ervasti/Viking Line. Den 1 januari 2020 kommer tre nya fartygsviner till Viking Lines kryssningsfartyg. Fartygsvinerna som säljs i restaurangerna, barerna och taxfreebutikerna ombord byts ut var tredje år och utmärks av hög kvalitet till bra pris. Nyheterna för åren 2020-2021 är ett…
Jullunch med Viking Line och test av årets julbord
Viking Gabriella låg redo i Stadsgården för att ta emot Viking Lines gäster på jullunch. Igår var jag inbjuden på jullunch av Viking Line. Lunchen skulle bestå av deras julbordsbuffé som sedan 2017 skapas i samarbete med Svenska Kocklandslaget. Med andra ord något att se fram emot och som jag…
Möte med MSC Cruises chokladkonditor Jean-Philippe Maury
Hela dagen gick i fransk anda! Här med färska croissanter till frukost. :-) Foto: Heidi Rovén. Efter en fin à la carte-frukost där jag fick min omelett, lax och espresso plus en frasig croissant som avslutning - strosade jag runt lite på MSC Grandiosas promenad för att uppleva utbudet. Här…
Fortsättning dag 1 på MSC Grandiosa – middag och ett möte i baren
Det tjusiga atriumet, swarovski-trapporna och promenadgatan med det långa LED-taket. Efter mina första intryck och en liten rundvandring ombord på det nya fartyget MSC Grandiosa, var det snart dags att byta om till middagen. På vägen dit passade jag på att insupa atmosfären kring Galleria Promenade med det maffiga LED-taket…