Artiklar om restaurang

Mariella

Mariella minskade matsvinnet med 40 procent

På fyra månader har Viking Lines kryssningsfartyg Mariella minskat matsvinnet från ombordrestaurangerna med 40 procent. Matsvinnet har under perioden minskat med ca 27 ton, vilket motsvarar 70 000 matportioner. Det matsvinn som fortsatt uppstår används i sin tur för att producera biogas. Med fokus på hållbarhetsfrågor Hållbarhetsfrågorna är i fokus…
Läs mer »
Baltic Queen

Tips på ett bra matställe i Tallinn (eller två)

Dags att lämna julmarknaden för ett varmt lunchställe! Foto: Heidi Rovén. Att hitta ett bra lunchställe när man är på dagsbesök under en kryssning brukar vara något vi ofta slarvar med. ”Det får lösa sig” tänker vi ofta, eller ”vi tar det vi hittar”, men inte denna gång. Jag hade…
Läs mer »
Blogg

Missa inte Red Velvet på MSC Fantasia

A la carte-restaurangen Red Velvet används både till frukost, lunch och middag. Foto: Kristofer Scheiderbauer. När man kryssar med MSC Fantasia har man två lunchalternativ; antingen bufférestaurangen Zanzibar eller à la carte-restaurangen Red Velvet. Zanzibar är ganska slamrig och högljudd, ändå åt vi oftast där för att vi inte hann till Red…
Läs mer »
Blogg

Tavolata, italienska smaker för hela familjen

Efter premiärvisningen av musikalen Grease ombord på Silja Symphony begav vi oss mot middagen. Vi hade ett förbokat bord på den italienska familjerestaurangen Tavolata, belägen ett däck ner från promenaden. Tavolata är ny från Silja Symphonys förra renovering då taxfreebutikens yta blev betydligt utökad plus att en rad andra förändringar…
Läs mer »
12