Artiklar om hållbarhet

Mariella

Mariella minskade matsvinnet med 40 procent

På fyra månader har Viking Lines kryssningsfartyg Mariella minskat matsvinnet från ombordrestaurangerna med 40 procent. Matsvinnet har under perioden minskat med ca 27 ton, vilket motsvarar 70 000 matportioner. Det matsvinn som fortsatt uppstår används i sin tur för att producera biogas. Med fokus på hållbarhetsfrågor Hållbarhetsfrågorna är i fokus…
Läs mer »
Nyheter

2019 års kryssningstrender – enligt Resia

Att åka på kryssning har blivit något som allt fler svenskar överväger. De senaste åren har intresset för kryssningssemester ökat markant. Miami toppar ständigt topplistan över resmål svenskarna reser till under höst och vinter och det beror främst på att de flesta kryssningsfartyg avgår härifrån. I år syns sex tydliga…
Läs mer »
Mat och dryck

Första MSC-certifierade rederiet i världen

MSC står för Marine Stewardship Council. Som första rederi i världen har Tallinks och Silja Lines kryssningsfartyg certifierats enligt MSC:s spårbarhetsstandard. Certifieringen, som offentliggjordes den 27 september i Finland, innebär att restaurangerna ombord endast använder hållbart fångad fisk och skaldjur, något som ligger helt i linje med Tallink Siljas arbete…
Läs mer »
Mat och dryck

Våren inleds grönt hos Viking Line

Om två veckor inleds Viking Lines temaveckor Spring & Green med fokus på gröna värden och hållbarhet. För första gången presenterar rederiet en helt kött-, fisk- och fågelfri á la carte-meny. Dessutom lyfts Viking Lines hållbarhetstema i taxfreebutikerna och genom roliga aktiviteter för både barn och vuxna. Under Spring &…
Läs mer »