Artiklar om fine dining

Mat och dryck

Kocklandslagets OS-meny på Viking Cinderella

Torsdag den 20 augusti avgår höstens första Östersjökryssning med Viking Cinderella från Stadsgårdskajen i Stockholm. Samma kväll är det premiär för Svenska Kocklandslagets OS-meny som serveras i à la carte-restaurangen ombord. Menyn som gav landslaget olympiskt silver för ett halvår sedan erbjuds därmed för första gången för allmänheten. Nytt för…
Läs mer »
Mat och dryck

Våren inleds grönt hos Viking Line

Om två veckor inleds Viking Lines temaveckor Spring & Green med fokus på gröna värden och hållbarhet. För första gången presenterar rederiet en helt kött-, fisk- och fågelfri á la carte-meny. Dessutom lyfts Viking Lines hållbarhetstema i taxfreebutikerna och genom roliga aktiviteter för både barn och vuxna. Under Spring &…
Läs mer »
Europa

Gourmetfestival i Antwerpen ombord på Europa

”Europas Best” är en årlig gourmetfestival som startades av rederiet Hapag-Lloyd Cruises för 10 år sedan. Namnet syftar på deras fartyg Europa där de med hjälp av en rad Michelin-stjärnkockar förvandlar utomhusdäck till en enda stor matfestival av högsta klass. Förutom stjärnkockarna deltar andra professionellt yrkesverksamma inom vin, choklad, konditorivaror…
Läs mer »