Costa_Concordia_parbuckling_11

Snart slipper öborna på Giglio att påminnas av Costa Concordias förlisning och tragedin med de 32 omkomna i olyckan. Bärgningen av kryssningsfartyget, som ingick i det italienska rederiet Costa Cruises flotta, påbörjas idag.

Operationen bedöms som riskfylld ur flera aspekter. När vraket ska transporteras till Genua för att där skrotas, kan det läcka. Skrovet kan också sjunka.

När skrovet flyttats från platsen kommer sökandet efter den enda kropp som aldrig hittades att återupptas, den indiske servitören Russel Rebello som lär ha hjälpt flera passagerare till säkerhet.

Heidi RovenCostaCosta ConcordiaNyhetercosta,costa concordia,costa cruises,förlisning,giglio,Italien,kryssningsolycka,russel rebello,vrakSnart slipper öborna på Giglio att påminnas av Costa Concordias förlisning och tragedin med de 32 omkomna i olyckan. Bärgningen av kryssningsfartyget, som ingick i det italienska rederiet Costa Cruises flotta, påbörjas idag. Operationen bedöms som riskfylld ur flera aspekter. När vraket ska transporteras till Genua för att där skrotas, kan...Kryssningar - nyheter, bra tips och råd