Nordsjön

Blogg

Dagen före alla andra kom till Norwegian Bliss

Jag har precis kommit hem från en pre-cruise med nya fartyget Norwegian Bliss, det 16:e i Norwegian Cruise Lines flotta. Fartyget ingår i Breakaway Plus-klassen och tar 4000 passagerare. Norwegian Escape ingår också i denna klass. Jag åkte redan i onsdags, flög till Amsterdam och åkte sedan transferbuss till Eemshaven…
Läs mer »
Blogg

Fisk och skaldjur höjdpunkter på Hurtigruten

Vi klev ombord på Trollfjord utan några särskilda förväntningar och är glatt överraskade. Till lunch bjöds det på en dignande buffé med sallader av olika slag, grönsaker i många former, sillar och lax, rom och fiskbiffar men även köttfärslimpa och någon slags stek med sås. En varm sparrissoppa fanns också…
Läs mer »
Blogg

Trollfjord

För många år sedan gjorde jag ett fartygsbesök på ett av Hurtigrutens fartyg. Jag vill minnas att det var expeditionsfartyget Fram. Mitt intryck då var ganska grått, bokstavligen, och jag har sedan dess i ärlighetens namn inte direkt lockats särskilt mycket av att gå ombord igen. Mina förväntningar var därför…
Läs mer »
Blogg

Husky safari

Igår anlände vi till en vinterklätt Tromsö där vi startade med en utflykt ut i vildmarken innan vi klev ombord på Hurtigruts-fartyget Trollfjord. På Vildmarkscenter har de runt 300 hundar, Alaskan Huskies, som man kan åka hundspann efter. Som max kan de ta emot 90 gäster åt gången och man…
Läs mer »
Hurtigruten

Lokal vikingastil i Hurtigrutens nya kök

Hurtigruten har ett nytt matprojekt som går under namnet Norway’s Coastal Kitchen. Menyerna har utvecklats med ingredienser och teman som speglar de vatten och områden som fartygen seglar igenom. Som ett komplement till den kulinariska upplevelsen är historierna om de lokala specialiteterna en viktig del av matkonceptet. maten ska också…
Läs mer »
12