ncl-getaway-savor

Norwegian Getaway har totalt 21 ”matställen” om man även räknar caféer, glassbaren, rumsservice och deras ”pizza delivery”. Av dessa ingår sju i kryssningsbiljetten, det vill säga det kostar inget extra att äta där.

Fartyget har inte en huvudmatsal och bufférestaurang i samma bemärkelse som andra fartyg med färre matalternativ, men Tropicana Room (à la carte) är tillsammans med Garden Café (buffén) de största restaurangerna ombord och skulle närmast kunna motsvara detta.

Igår, vår första kväll ombord, åt vi på Savor som har samma meny som Taste och Tropicana Room. Savor är en mysig restaurang med cool inredning som är lite mindre och mer intim vilket passade oss bra igår, trötta och jetlaggade som vi var. Tyvärr var själva mat- och serviceupplevelsen likadan; lite trött och ur fas…

Vattenpåfyllningen var ouppmärksam och vi satt med tomma glas mestadels av tiden. Annan dryck fick vi inte beställa förrän vid förrätten och när vinet vi beställt väl kom in, öppnades flaskorna först efter varmrätten anlänt vilket gjorde att när väl proceduren med provsmakningen av det hade klarast av hade varmrätten blivit mer ljummen än varm…

Jag var genomgående nöjd med min mat; caesarsallad, fisken mahi-mahi och en kaffecheesecake, men hade egentligen siktat in mig på en annan dessert, en brownie med märkningen ”no sugar added” – om de hade kunnat besvara min fråga om vad det egentligen innebar?

Jag fick veta att de inte gjorde smeten själva utan bara bakade klart dem ombord. Men vad som var i smeten kunde de inte säga. Jag, som är ganska hälsomedveten och bryr mig om vad jag stoppar i mig, tyckte inte det kändes bra då min fråga rörde om annat sötningsmedel tillsatts och i så fall vilket. Så – jag avstod den helt.

Kristofer gick på flera nitlotter. Först gillade han inte soppan. Sedan fick han fel varmrätt, när den rätta väl kom var den fel tillagad (köttbiten var så tjock att den var rå i mitten och helt genomstekt utanpå, plus kall). Efterrätten, en pistagesmaksatt crème brûlée, föll honom inte heller på läppen. Jag smakade den och inte heller jag tyckte om den konstgjorda bittermandelsmaken. Den saknade också en crème brûlées typiska lock av bränt socker som ska gå att knacka sönder lätt med skeden.

Kanske var de för lite personal på för många gäster, men servicen kändes varken rätt eller tillräckligt uppmärksam. Det var synd för vi har på tidigare kryssningar med Norwegian Cruise Line varit extremt nöjda med just detta. Men, vi ser det från den positiva sidan att nu kan allt bara bli bättre!

Ikväll är vi dels inbjudna till en VIP-tillställning med kaptenen, dels ska vi se den häftiga dansshowen Burn the Floor. Därför har vi ont om tid men eftersom de har skaldjursspecial på Garden Café (buffétrestaurangen) lär det knappast gå någon nöd på oss. Och champagne lär väl gå att beställa till där också. 🙂

Heidi RovenBloggMat och dryckNorwegian BreakawayNorwegian Cruise Linebuffé,buffetrestaurang,helpension,huvudmatsal,kryssning,mat,middag,ncl,norwegian cruise line,serviceNorwegian Getaway har totalt 21 ”matställen” om man även räknar caféer, glassbaren, rumsservice och deras ”pizza delivery”. Av dessa ingår sju i kryssningsbiljetten, det vill säga det kostar inget extra att äta där. Fartyget har inte en huvudmatsal och bufférestaurang i samma bemärkelse som andra fartyg med färre matalternativ, men...Kryssningar - nyheter, bra tips och råd