Här syns pooldäck och vattenrustchkanorna på Carnival Breeze. Foto: Heidi Rovén.

Barn på kryssning? Den frågan får jag ibland. Först står hjärnan still. Vad menar dem, klart det är barnvänligt på en kryssning! Sedan tänker jag: nej okej…DE vet ju inte som JAG att det är en perfekt kombo! I alla fall på de flesta stora fartyg.

Vi har två barn, nu 3 och 8 år. Båda har kryssat sedan den dag de fick (vilket vanligtvis är från 6 månaders ålder), och det har alltid gått jättebra. Och har det inte det så har personalen löst det. Minns t ex när vi skulle äta middag på Azamara Journey och äldste sonen (då runt året precis) höll på att få sina tänder – vilket han lät alla få veta, stackarn!

Kapten Johannes Tysse på Azamara Journey med vår Isac då runt året – dock var detta inte alls hans första kryssning! Långt ifrån. 🙂

Inga problem, personalen förstod (sa de i alla fall, haha) och gick iväg med barnvagnen medan vi fick äta en bit i lugn och ro! Men det var ju inte det jag skulle berätta om nu utan vad våra barn hade kul med på Carnival Breeze. 🙂

Aktiviteter, barnklubb och lek

Först och främst har jag ju redan skrivit om SportSquare och Carnival Waterworks som båda var områden vi nog besökte dagligen faktiskt. Vår aktivitetssökande åttaåring hade så kul med allt där!

Isac for upp och ner otaliga gånger i de där vattenrutschkanorna – helt utan hämningar! 😀

The Warehouse Arcade är ett spelområde med olika automater och videospel. Inte mitt favvotillhåll men allt oljud och blinkande maskiner 😉 men barnen tyckte det var spännande och fick testa något i alla fall (till skillnad från andra barn som hade egna kort att betala med och hängde där i timmar…).

Klart att spel-/videoarkaden lockade med alla sina spel, ljud och blinkande lampor. Foto: Heidi Rovén.

Camp Ocean heter barnklubben och här var det ombytta roller. Åttaåringen har hunnit bli blyg i dessa sammanhang vilket nog framförallt har att göra med att han inte är helt flytande i engelska än. Vår yngsta bad självmant att få gå hit varje dag och hade skoj med leksakerna och de andra barnen.

Theo utanför en av barnklubbarna (föräldrar får varken gå in eller fota inne på klubbarna). Foto: Heidi Rovén.

Samarbete med Dr Seuss

Vi tyckte klubben var lite anonym, om man gick dit vid en ”udda tid” till exempel kunde man inte hitta minsta skylt som informerade om när de öppnade och inga program utanför heller, det kunde de haft tycker jag, och det brukar också andra fartyg ha. Personalen verkade dock gulliga och eftersom sonen ville gå hit igen och igen räknar jag med att han hade kul!

Katten i hatten finns på svensk barn-tv också så barnen kände igen figurerna.

Nämnas bör också att Carnival samarbetar med Dr Seuss och figurerna från historierna om Katten i hatten. Bland annat var vi med på en parad som avslutades med en barnteater där barn och föräldrar fick olika roller och var med i pjäsen på scen. Våra barn hade nog tyckt det var mer spännande om de hade förstått allt men nu lämnade vi innan det var färdigt eftersom de tappade tålamodet efter en stund.

Barnteater med handduksdjur

En annan barnteater vi var med och tittade på var Towel Animal Theatre där de gjort dockor som liknar de handduksdjur som personalen gör och lämnar i hytten varje gång de städat. Barnen älskar det, att få se och upptäcka vilket nytt djur som väntar på sängen när man kommer tillbaka till hytten. 🙂

”Vilket djur” var den stora gissningsleken varje dag. 🙂

Jag såg ett program på fartygets egen tv-kanal i hytten om detta och tydligen är det en mycket känd man inom dockteater som varit med och tagit fram pjäsen. Samma sak här; vi tittade på det en stund och det var bra men barnen hade nog haft större behållning av det om de förstått allt.

Towel Animal Theatre var ett riktigt påhittigt koncept faktiskt.

I samband med eventet kunde man köpa en bok om hur man kan göra handduksdjuren själv hemma. De lärde också ut ett par djur där man fick låna handdukar och öva själv medan de visade på scen.

Vi fick lära oss hur man kunde vika handduksdjur hemma själv.

Poolerna på däck

Carnival Breeze har inga inomhuspooler vilket ju heller sällan behövs när man kryssar i Karibien. Däremot finns två utomhuspooler, Beach pool mitt på fartyget och Tides pool i aktern.

Så här såg ”beach pool” ut.

Båda var drägligt varma i alla fall men ganska djupa. För de barn som inte kunde simma fanns därför flytvästar att låna vilket var toppen. Intill Tides pool fanns även två varma bubbelpooler som var härliga.

Jag tyckte vattnet var lite kallt men Isac brydde sig inte!

Utöver det jag nämnt i detta inlägg finns ”Thrill theatre”  som vi inte testade men som är en 3D-bio där man kan välja olika föreställningar efter ålder/spänningsgrad. Övriga aktiviteter jag nämnt här kostar inte extra men bion gör det.

Perfekt att man kan hämta lite snabb energipåfyllning från buffén när leklusten på däck är så stor att man inte kan avbryta! 😉

Hur är maten då undrar ni kanske – är den anpassad för barn? Barnvänlig mat finns absolut. Kika exempelvis på detta inlägg om snabbmaten ombord (självklart både kan och ska barnen få annat också men jag bara menar att ofta kan ju sådana rätter vara populära bland barn) samt detta inlägg om all annan mat. Det finns helt klart något för alla.

Allt som allt var både vi och barnen mycket nöjda med vår kryssning med Carnival Breeze!

Sista dagen var handduken formad som ett hjärta. Vi skickar hjärtan tillbaka – tack för en toppenbra kryssning Carnival! Foto: Kristofer Scheiderbauer.
https://www.seafun.se/wp-content/uploads/2019/01/MG_1402_1.jpghttps://www.seafun.se/wp-content/uploads/2019/01/MG_1402_1-150x150.jpgHeidi RovenAktiviteterBarnklubbarBloggCarnivalCarnival BreezeFamiljekryssningKaribienPool och badbarnvänligt,carnival,carnival breeze,familjekryssning,familjevänligt,kryssningBarn på kryssning? Den frågan får jag ibland. Först står hjärnan still. Vad menar dem, klart det är barnvänligt på en kryssning! Sedan tänker jag: nej okej...DE vet ju inte som JAG att det är en perfekt kombo! I alla fall på de flesta stora fartyg. Vi har två barn,...Kryssningar - nyheter, bra tips och råd