Mat och dryck

Blogg

Klassisk julbuffé på M/S Enköping

MS Enköping är ett av världens äldsta passagerarfartyg. Foto: Kristofer Scheiderbauer. Idag var Seafun ombord för att testa den klassiska julbuffén ombord på Strömma-fartyget M/S Enköping. Fartyget byggdes 1868 och är ett av världens äldsta passagerarfartyg i reguljär trafik, bara det coolt tyckte jag. Jullunch i skärgården Vi hade bokat…
Läs mer »
Blogg

I Aftonbladet idag: mitt stora ”flytande” julmatstest!

I dagens Aftonbladet kan alla intresserade läsa mitt stora test av julmaten på Östersjön! Så tacksam att jag fått fortsatt förtroende för dessa roliga uppdrag, där jag kan kombinera mina intressen kryssningar och mat. :-) Jag har bedömt och skrivit om "de flytande julborden" nu i flera år för olika…
Läs mer »
Birka Cruises

Birka skjuter ingen julhare – Vintersmaker 2018

Pressbild lånad av Birka då jag inte fick till någon bra fotovinkel när jag kom "bakifrån", från Viking-hållet. Efter min julbordskryssning med Cinderella tog jag min väska och drog den bort till Birka Cruises terminal och checkade in på nästa fartyg! :-) Jag kom på att det ju är jättesmidigt att…
Läs mer »
Blogg

Smaktest av Cinderellas julbord 2018

Cinderella i den kalla novemberkvällen. Foto: Heidi Rovén. Viking Line hade premiär för sitt flytande julbord redan den 16 november, på Helsingforslinjerna. På Cinderella gick startskottet den 20 november och Seafun var på plats ombord för ett stort smaktest. Nyfikenheten var stor men jag kände faktiskt också en viss oro.…
Läs mer »
Mat och dryck

Piper-Heidsieck utvecklar champagne för Viking Line

Champagnehuset Piper-Heidsieck grundades 1785 i Reims, Frankrike. Det franska champagnehuset Piper-Heidsieck har med Viking Line för första gången utvecklat en champagne som endast kan köpas på rederiets sju fartyg. Champagnen Essentiel by Essi for Viking Line är producerad i nära samarbete mellan rederiets champagneexpert Essi Avellan och Piper-Heidsiecks vintillverkarteam. Den…
Läs mer »