Mat och dryck

Gourmetkryssning

Kocklandslagets vinnarmeny går till sjöss

Foto: Svenska Kocklandslaget. I november 2018 vann Svenska Kocklandslaget VM i Luxemburg med en meny som slog den internationella domarkåren med häpnad. Nu presenterar Viking Line en unik möjlighet att få smaka vinnarrätterna, tillagade och serverade av landslaget ombord på Viking Cinderella. Tolv exklusiva platser erbjuds varje fredag och lördag…
Läs mer »
Blogg

Nytt hos NCL: Free at Sea ersätter Premium All Inclusive

I veckan var jag på pressmöte med Norwegian Cruise Line. De är superproffs, både på att bygga snygga fartyg och miljöer man verkligen vill vara i, men också på att hålla en bra presentation. Förutom allmän information för dem som inte var så kunniga om rederiet eller detta med kryssningar…
Läs mer »
Blogg

Nya megabordet i Seaview och glass ”to-die-for”

Innan vi styrde stegen mot Cinderellas Restaurant Seaview fick fredagskvällen en bubblande start i Bottega Prosecco Bar. En slags afterwork men också ett litet firande för att Cinderella var back on track eller back at sea rättare sagt. Fartyget var nämligen på torrdocka i början av året, något som inte…
Läs mer »
Birka Cruises

SkiCruise kväll 2 & dag 3; After ski, vinnarmeny och Noice

Tillbaka vid Birka och dags att gå ombord för återfärd till Stockholm. Foto: Heidi Rovén. Vår skiddag på Södra Berget var över. När bussen var tillbaka vid Birka i Tunadalshamnen var det bara att lämna skidorna i stora korgvagnar som stod på kaj och gå ombord. Väldigt smidigt! Ett kort…
Läs mer »
Birka Cruises

Kryssningsknepet; Chablis Premier Cru för 69 kr/glas!

aperol spritz var god, men hädanefter ska jag först fråga vilket vin de serverar på glas! Foto: Anna Lycke.  Kryssningsknep, någon som är intresserad? Jag älskar sådant, särskilt om det finns pengar att tjäna, jag menar – vem gillar inte en bra deal? ;-) Detta gäller vin… När jag senast…
Läs mer »
Blogg

Smaker från Ryssland; ny temameny hos Viking Line

Mariella är ett av Viking Liens två fartyg som går till Helsingfors. Foto: Kristofer Scheiderbauer. När vi kryssade till Helsingfors med M/S Mariella i helgen passade jag på att testa den nya temamenyn. Varje år har ju Viking Line ett antal olika temaveckor och fram till 28 februari finns alltså…
Läs mer »
Blogg

Mattips och restauranger på Carnival Breeze, del 2

Carnival Breeze vid piren i Amber Cove, Dominikanska Republiken. Foto: Heidi Rovén. I förra inlägget började jag berätta om maten på vår senaste kryssning med Carnival Breeze. Vår kryssning utgick från Orlando och fortsatte ut i karibiska övärlden med stopp i Puerto Rico, Turks & Caicos, St Thomas och Dominikanska Republiken.…
Läs mer »