Artiklar om viking line

Mat och dryck

Viking Lines nya fartygsviner för 2020-2021

Viking Lines nya fartygsviner för 2020/2021. Foto: Tuukka Ervasti/Viking Line. Den 1 januari 2020 kommer tre nya fartygsviner till Viking Lines kryssningsfartyg. Fartygsvinerna som säljs i restaurangerna, barerna och taxfreebutikerna ombord byts ut var tredje år och utmärks av hög kvalitet till bra pris. Nyheterna för åren 2020-2021 är ett…
Läs mer »
Blogg

Jullunch med Viking Line och test av årets julbord

Viking Gabriella låg redo i Stadsgården för att ta emot Viking Lines gäster på jullunch. Igår var jag inbjuden på jullunch av Viking Line. Lunchen skulle bestå av deras julbordsbuffé som sedan 2017 skapas i samarbete med Svenska Kocklandslaget. Med andra ord något att se fram emot och som jag…
Läs mer »
Julbordskryssning

De serverar Östersjöns grönaste julbord

Foto: Viking Line/Tuukka Ervasti. Den 15 november inleds Viking Lines julsäsong, när rederiet i samarbete med världsmästarna i Svenska Kocklandslaget slår upp dörrarna till det populära julbordet. Årets digra meny har ett hållbart, grönt fokus med mängder av veganska favoriter med de rätta julsmakerna. Men även de mer traditionella julrätterna är…
Läs mer »
Blogg

Viking Lines smyglanserar årets julbord

Imorgon är det dags för den årliga provsmakningen av Viking Lines julbord! Egentligen är det en smyglansering för särskilt inbjudna. Visst känns det tidigt, men så är det i "reportagevärlden"! Som ni nog minns har rederiet de senaste åren samarbetat med Svenska Kocklandslaget, något som fallit väl ut och som…
Läs mer »
Familjekryssning

Höstlovsnytt på Cinderella: Melody Family Fun!

Från att ha tonat ner ombordverksamheten från barnfamiljerna och fokusera på nöjesaktiviteter för vuxna, så vänder Cinderella kappan igen lagom till höstlovet 2019. Nu lanseras nyheten "Melody Family Fun"för hela familjen! Melody café får lekfokus På Melody Family Fun kan hela familjen delta i roliga höstlovsaktiviteter som är helt dedikerade…
Läs mer »
Mariella

Mariella minskade matsvinnet med 40 procent

På fyra månader har Viking Lines kryssningsfartyg Mariella minskat matsvinnet från ombordrestaurangerna med 40 procent. Matsvinnet har under perioden minskat med ca 27 ton, vilket motsvarar 70 000 matportioner. Det matsvinn som fortsatt uppstår används i sin tur för att producera biogas. Med fokus på hållbarhetsfrågor Hållbarhetsfrågorna är i fokus…
Läs mer »
Nyheter

Rosella möter hösten med skördemeny, salsa & nya gäster

Hösten på Viking Lines Ålandskryssare Rosella bjuder på fullmatade underhållningsveckor hela vägen fram till jul. Efter en rekordsommar laddar Rosella nu om inför en höst med skördemeny, dansant musik för alla smaker och intressanta gäster i programformatet Café Rosella. Bland de folkkära gästerna som för första gången besöker fartyget märks…
Läs mer »
Nyheter

Kölsträckning av nya fartyget Viking Glory

Fotograf/Källa: Viking Line Rederiet Viking Line bygger just nu Östersjöns klimatsmartaste fartyg, Viking Glory. Idag den 3 juni har byggprocessen nått fram till den traditionsenliga kölsträckningsceremonin, som ägt rum under tidig morgon på varvet i Xiamen i Kina. Viking Glory som inom två år kommer att börja kryssa mellan Stockholm,…
Läs mer »