Artiklar om skaldjur

Blogg

Slaget vid Happy Lobster – eller mardrömsmiddagen

Happy Lobster har bord "ute" mot promenaden, inne i restaurangen och med havsutsikt. Foto: K. Scheiderbauer. Gillar man fisk och skaldjur är det till Happy Lobster man ska gå när man korsar Östersjön med Silja Line. Restaurangen är en av våra favoriter, särskilt deras skaldjursplatå. Konceptet finns på Silja Lines…
Läs mer »
Birka Cruises

Skaldjurssäsong på Östersjön

Skaldjursplatå på Happy Lobster, Galaxy. Foto: Heidi Rovén. För några helger sedan åkte vi till Åbo med Galaxy som ni kanske minns och testade skaldjursplatån ombord. Nu är nämligen skaldjurssäsongen här, även på Östersjön, där det är extra förmånligt att njuta av dessa havets läckerheter! Att göra en kryssning och…
Läs mer »
Blogg

Viking Lines nya Bubbelmeny

Mariellas á la carte-restaurang Food garden, näst intill K-märkt, med Tiffany-lampor. Foto: Heidi Rovén. Efter rundvisningen av nyrenoverade Mariella som jag var på förra veckan och skrev ett inlägg om igår, serverades lunch. Menyn var den nya så kallade ”Bubbelmenyn” signerad Michael Björklund, åländsk stjärnkock som samarbetar med Viking Line.…
Läs mer »
Blogg

Fisk och skaldjur höjdpunkter på Hurtigruten

Vi klev ombord på Trollfjord utan några särskilda förväntningar och är glatt överraskade. Till lunch bjöds det på en dignande buffé med sallader av olika slag, grönsaker i många former, sillar och lax, rom och fiskbiffar men även köttfärslimpa och någon slags stek med sås. En varm sparrissoppa fanns också…
Läs mer »
Hurtigruten

Lokal vikingastil i Hurtigrutens nya kök

Hurtigruten har ett nytt matprojekt som går under namnet Norway’s Coastal Kitchen. Menyerna har utvecklats med ingredienser och teman som speglar de vatten och områden som fartygen seglar igenom. Som ett komplement till den kulinariska upplevelsen är historierna om de lokala specialiteterna en viktig del av matkonceptet. maten ska också…
Läs mer »
12