Artiklar om skaldjur

Blogg

Stor artikel om kryssningslyx i Aftonbladet

Så äntligen finns resultatet av mina Östersjökryssningar med skaldjurstest ute! I dagens utgåva av Aftonbladet kan den som är nyfiken läsa om hur man bäst sätter guldkant på sin Silja Line, Viking Line eller Birka Cruises-kryssning. Förutom skaldjurstesterna har jag tagit med spatips och lyxiga hytter och en hel del…
Läs mer »
Birka Cruises

Njut skaldjur som kungafamiljen

Birka Stockholm är det enda av "våra" kryssningsfartyg på Östersjön som inte har bildäck utan alltså enbart satsar på nöjeskryssningar. Foto: Heidi Rovén. Kryssningsåret har sina högtider precis som den vanliga kalendern och ingen kryssningshöst är väl komplett utan en skaldjurskryssning! I alla fall inte här på Östersjön. Jag håller…
Läs mer »
Blogg

Slaget vid Happy Lobster – eller mardrömsmiddagen

Happy Lobster har bord "ute" mot promenaden, inne i restaurangen och med havsutsikt. Foto: K. Scheiderbauer. Gillar man fisk och skaldjur är det till Happy Lobster man ska gå när man korsar Östersjön med Silja Line. Restaurangen är en av våra favoriter, särskilt deras skaldjursplatå. Konceptet finns på Silja Lines…
Läs mer »
Birka Cruises

Skaldjurssäsong på Östersjön

Skaldjursplatå på Happy Lobster, Galaxy. Foto: Heidi Rovén. För några helger sedan åkte vi till Åbo med Galaxy som ni kanske minns och testade skaldjursplatån ombord. Nu är nämligen skaldjurssäsongen här, även på Östersjön, där det är extra förmånligt att njuta av dessa havets läckerheter! Att göra en kryssning och…
Läs mer »
Blogg

Viking Lines nya Bubbelmeny

Mariellas á la carte-restaurang Food garden, näst intill K-märkt, med Tiffany-lampor. Foto: Heidi Rovén. Efter rundvisningen av nyrenoverade Mariella som jag var på förra veckan och skrev ett inlägg om igår, serverades lunch. Menyn var den nya så kallade ”Bubbelmenyn” signerad Michael Björklund, åländsk stjärnkock som samarbetar med Viking Line.…
Läs mer »
12