Artiklar om röding

image-8006

Åland grönskar – ett vårevenemang

Eckerölinjens fartyg m/s Eckerö. Foto: Heidi Rovén. Igår gjorde vi en dagsutflykt till Åland vilket är fullt möjligt om man tar sig över med snabba Eckerölinjen. Bara färden upp till Grisslehamn är mysig. Roslagsnaturen inspirerar till fantasier om sommarstugeköp och även själva Grisslehamn är väl värt ett par timmars besök. God mat ombord Vi tog första turen ...
Läs fortsättningen »

http://www.seafun.se/wp-content/uploads/2017/05/MG_6685_1-150x150.jpg Heidi Rovén BloggEckeröEckerölinjenMat och dryckÖstersjönShopping ,,,,,,,,,,,,,,

Igår gjorde vi en dagsutflykt till Åland vilket är fullt möjligt om man tar sig över med snabba Eckerölinjen. Bara färden upp till Grisslehamn är mysig. Roslagsnaturen inspirerar till fantasier om sommarstugeköp och även själva Grisslehamn är väl värt ett par timmars besök. God mat ombord Vi tog första turen…
Läs mer »

image-7444

Naturens skafferi till havs

Mariellas restaurangchef, Pekka Rajala, presenterar meny och viner för oss inbjudna på Matka-resan förra veckan. Foto: Heidi Rovén. I cirka en månad till kan man njuta av en temameny hos Viking Line baserad på och döpt efter Naturens skafferi. När jag senaste var ombord på Helsingfors-fartyget Mariella (i samband med en resa till Helsingfors för ...
Läs fortsättningen »

http://www.seafun.se/wp-content/uploads/2017/01/MG_5671_1-150x150.jpg Heidi Rovén BloggGourmetkryssningMariellaMat och dryckÖstersjönViking Line ,,,,,,,,,,,,,

I cirka en månad till kan man njuta av en temameny hos Viking Line baserad på och döpt efter Naturens skafferi. När jag senaste var ombord på Helsingfors-fartyget Mariella (i samband med en resa till Helsingfors för besök på Matka-mässan) åt jag en suverän trerätters med matchande premium-vinpaket till. Visserligen…
Läs mer »

image-6787

Bad, klarblå himmel och fisklunch

Jag skrev just på instagram att ”tänk att det kan vara en bra grej att överge paradiset”…för det är ju just vad Birka har gjort med den nya stilen på deras däck 10, numera kallat Terrassen by Birka. Och det är jättefint. Tidigare hade detta sol- och pool-område – kvällstid disco  - en karibisk stil och ...
Läs fortsättningen »

http://www.seafun.se/wp-content/uploads/2016/09/MG_4954_1-150x150.jpg Heidi Rovén Birka CruisesBirka StockholmBloggÖstersjönPool och bad ,,,,,,,,,,,,

Jag skrev just på instagram att ”tänk att det kan vara en bra grej att överge paradiset”…för det är ju just vad Birka har gjort med den nya stilen på deras däck 10, numera kallat Terrassen by Birka. Och det är jättefint. Tidigare hade detta sol- och pool-område – kvällstid…
Läs mer »

image-6416

Kockparad och applåder på Birka

Kökschef Markus Nordin i förgrunden som lägger upp oxfilé till gästerna. Foto: Kristofer Scheiderbauer. På denna flerdygnskryssning till Höga Kusten med Birka ingick förutom frukostar och en brunch, även tre trerättersmiddagar. Gästerna fördelades mellan restaurangerna Sjösalen (nyrenoverad, läs mer här) och Compagniet med tillhörande Bistro och Salongen, även den uppfräschad. Vi fick fint fönsterbord i restaurangens ...
Läs fortsättningen »

http://www.seafun.se/wp-content/uploads/2016/06/IMG_8174_1-150x150.jpg Heidi Rovén Birka CruisesBirka StockholmBloggMat och dryckÖstersjön ,,,,,,,,,,,

På denna flerdygnskryssning till Höga Kusten med Birka ingick förutom frukostar och en brunch, även tre trerättersmiddagar. Gästerna fördelades mellan restaurangerna Sjösalen (nyrenoverad, läs mer här) och Compagniet med tillhörande Bistro och Salongen, även den uppfräschad. Vi fick fint fönsterbord i restaurangens mittersta del och kunde verkligen inte klaga på…
Läs mer »

image-6318

Happy Lobster feeds happy people

Lördagens middag på Silja Symphony åt vi på Happy Lobster. Valet av restaurang var enkelt; Tavolata hade vi ju redan testat, El Capitan kände vi inte för eftersom vi hade ätit kött dagen innan, Mundo kändes för enkelt, Bon Vivant kändes för exklusivt med barnvagn och femåring och Grande Buffet hade vi faktiskt blivit avrådda från ...
Läs fortsättningen »

http://www.seafun.se/wp-content/uploads/2016/04/MG_2808-1-150x150.jpg Heidi Rovén BloggMat och dryckÖstersjönSilja SymphonyTallink Silja ,,,,,,,,,,

Lördagens middag på Silja Symphony åt vi på Happy Lobster. Valet av restaurang var enkelt; Tavolata hade vi ju redan testat, El Capitan kände vi inte för eftersom vi hade ätit kött dagen innan, Mundo kändes för enkelt, Bon Vivant kändes för exklusivt med barnvagn och femåring och Grande Buffet hade…
Läs mer »

image-3638

Pure Nordic Tastes

I förrgår var jag ombord på Viking Gabriella ett par timmar och testade då bland annat tre rätter ur nya menyn Pure Nordic Tastes som jag tidigare skrivit om här på SeaFun. Av erfarenhet håller Viking Lines kök och kockar alltid hög nivå, och denna gång var inget undantag. Till förrätt serverades en kantarelltoast med rökt ...
Läs fortsättningen »

http://www.seafun.se/wp-content/uploads/2014/10/MG_1916_1-150x150.jpg Heidi Rovén BloggMat och dryckÖstersjönViking GabriellaViking Line ,,,,,,,,,,

I förrgår var jag ombord på Viking Gabriella ett par timmar och testade då bland annat tre rätter ur nya menyn Pure Nordic Tastes som jag tidigare skrivit om här på SeaFun. Av erfarenhet håller Viking Lines kök och kockar alltid hög nivå, och denna gång var inget undantag. Till…
Läs mer »