Artiklar om oxfilé

Blogg

Åland grönskar – ett vårevenemang

Eckerölinjens fartyg m/s Eckerö. Foto: Heidi Rovén. Igår gjorde vi en dagsutflykt till Åland vilket är fullt möjligt om man tar sig över med snabba Eckerölinjen. Bara färden upp till Grisslehamn är mysig. Roslagsnaturen inspirerar till fantasier om sommarstugeköp och även själva Grisslehamn är väl värt ett par timmars besök.…
Läs mer »
Blogg

El Sombrero – specialrestaurangen på MSC Fantasia

Den maffiga bilen i entrén drar ögonen åt sig när man kliver in. Foto: Kristofer Scheiderbauer. En kväll åt vi på MSC Fantasias texmex-restaurang El Sombrero. I entrén står en halv Cadillac som tycks ha kraschat in genom väggen, effektfullt och kul. Inredningen är ljus och trivsam, servicen omtänksam och…
Läs mer »
Birka Cruises

Kockparad och applåder på Birka

Kökschef Markus Nordin i förgrunden som lägger upp oxfilé till gästerna. Foto: Kristofer Scheiderbauer. På denna flerdygnskryssning till Höga Kusten med Birka ingick förutom frukostar och en brunch, även tre trerättersmiddagar. Gästerna fördelades mellan restaurangerna Sjösalen (nyrenoverad, läs mer här) och Compagniet med tillhörande Bistro och Salongen, även den uppfräschad.…
Läs mer »