Artiklar om middag

Allure of the Seas

Middagsbordets läge kontra service – vad väger tyngst?

Första kvällen på Allures restaurang The Grand (en av tre våningar där vi fått bord i den tidigare huvudmatsalen Adagio) blev vi besvikna på vårt bord. Det låg precis vid ingången i ett hörn med två trista väggar bakom vilka alla disk samlades upp och ny mat kom in. Det…
Läs mer »
Allure of the Seas

My Time Dining

Adagio på Allure of the Seas är uppdelad på tre däck. Fria middagstider har blivit alltmer utbrett i kryssningsvärlden. Från början, vilket fortfarande gäller på flera håll, hade nästan alla (utom Norwegian Cruise Line som alltid haft sitt ”freestyle cruising”- koncept där man väljer själv var och när man äter)…
Läs mer »
Blogg

Nu kan matupplevelsen bara bli bättre!

Norwegian Getaway har totalt 21 ”matställen” om man även räknar caféer, glassbaren, rumsservice och deras ”pizza delivery”. Av dessa ingår sju i kryssningsbiljetten, det vill säga det kostar inget extra att äta där. Fartyget har inte en huvudmatsal och bufférestaurang i samma bemärkelse som andra fartyg med färre matalternativ, men…
Läs mer »
Blogg

Britannia Restaurant

Huvudmatsalen ombord heter Britannia Restaurant. Utan att vara varken påtagligt utmärkande åt något håll eller överdådig så är atmosfären väldigt trivsam. Under de två middagar vi har ätit där hittills har vi varit väldigt nöjda med allt. Maten är suverän och servicen i det stora hela mycket vänlig och korrekt.…
Läs mer »
Crystal Cruises

Växande trend: flexibla måltider

Foto: NCL Fler och fler rederier anammar trenden med ökad valfrihet vid måltiderna för sina passagerare. Från att tidigare ha varit hänvisad till två fasta middagstider låter många rederier numera passagerarna själva välja tid när de vill äta på kvällen. Länge var Norwegian Cruise Line relativt ensamma om sitt freestyle-koncept…
Läs mer »