Artiklar om mat - Page 3

Blogg

Middag på Cagneys

Vi kom tillbaka från vår utflykt till Atlantis bara en kvart före det att fartyget skulle gå. Tre kvart senare skulle vi vara på restaurang Cagneys, en mycket populär restaurang ombord som är specialiserad på kött. Det var med andra ord bråttom! Boka om gick inte, det var fullbokade så…
Läs mer »
Blogg

Nu kan matupplevelsen bara bli bättre!

Norwegian Getaway har totalt 21 ”matställen” om man även räknar caféer, glassbaren, rumsservice och deras ”pizza delivery”. Av dessa ingår sju i kryssningsbiljetten, det vill säga det kostar inget extra att äta där. Fartyget har inte en huvudmatsal och bufférestaurang i samma bemärkelse som andra fartyg med färre matalternativ, men…
Läs mer »
Hurtigruten

Lokal vikingastil i Hurtigrutens nya kök

Hurtigruten har ett nytt matprojekt som går under namnet Norway’s Coastal Kitchen. Menyerna har utvecklats med ingredienser och teman som speglar de vatten och områden som fartygen seglar igenom. Som ett komplement till den kulinariska upplevelsen är historierna om de lokala specialiteterna en viktig del av matkonceptet. maten ska också…
Läs mer »
Nyheter

Silja Symphony åter i trafik

Efter sex veckors omfattande renovering och ombyggnation är nu Silja Symphony åter i trafik. Första avgången blir från Helsingfors, den 17 oktober avgår det nyrenoverade fartyget från Stockholm. Precis som på Silja Serenade, som renoverades tidigare i år, har bufférestaurangen, taxfree-butiken och shoppingpromenaden bytt skepnad. Dessutom har ett nytt restaurangkoncept…
Läs mer »
Mat och dryck

Chocoholics får egen kväll hos NCL

Norwegian Cruise Line har ett ambitiöst program som de kallar NEXT där de satsar på att förhöja och bredda matupplevelsen för sina gäster. Satsningen innebär bland annat fler rätter att välja på, mer flexibilitet för gästerna när de ska boka bord och särskilda temakvällar där den som är dedikerad alla…
Läs mer »