Artiklar om mat - Page 2

Familjekryssning

Stjärnkock och barntävling bakom Viking Lines sommarmeny

Med start den 1 juni kommer sommarens nya barnmeny att serveras på Viking Lines sju fartyg. Menyn är baserad på barnens egna älsklingsrätter, utvalda bland mer än 500 inskickade bidrag i en kocktävling för barn. I tävlingsjuryn ingick den åländske stjärnkocken Michael Björklund som har ett nära samarbete med Viking…
Läs mer »
Birka Cruises

Kockparad och applåder på Birka

Kökschef Markus Nordin i förgrunden som lägger upp oxfilé till gästerna. Foto: Kristofer Scheiderbauer. På denna flerdygnskryssning till Höga Kusten med Birka ingick förutom frukostar och en brunch, även tre trerättersmiddagar. Gästerna fördelades mellan restaurangerna Sjösalen (nyrenoverad, läs mer här) och Compagniet med tillhörande Bistro och Salongen, även den uppfräschad.…
Läs mer »
Blogg

Viking Line matsatsar på ”nya” Gabriella

Gabriella intill Vikingterminalen i Tegelvikshamnen. Foto: Heidi Rovén. Igår visade Viking Line upp sitt Helsingfors-fartyg Gabriella för pressen efter hennes renovering. Fartyget har varit i torrdocka ett par veckor för att få nya restauranger, renoverade hytter (cirka 100), nyrenoverad nattklubb, uppfräschad taxfree samt att de lagt till en ny pop-up…
Läs mer »
Blogg

Tavolata, italienska smaker för hela familjen

Efter premiärvisningen av musikalen Grease ombord på Silja Symphony begav vi oss mot middagen. Vi hade ett förbokat bord på den italienska familjerestaurangen Tavolata, belägen ett däck ner från promenaden. Tavolata är ny från Silja Symphonys förra renovering då taxfreebutikens yta blev betydligt utökad plus att en rad andra förändringar…
Läs mer »
Mat och dryck

Nya nordiska smaker i höst hos Viking Line

Helstekt oxfilé rullad i viltcrisp, oxkind och murklor samt selleripuré. Foto: Viking Line. Seafun har tidigare skrivit om Viking Lines temaveckor Pure Nordic Tastes där nordiska smaker och råvaror står i fokus. I höst återkommer temat på menyn, i en ny tappning. Imorgon serveras särskilt inbjudna en testlunch på Mariella med…
Läs mer »
Mat och dryck

NCL utökar antalet gratisrestauranger

Shanghai Noodles på Norwegian Epic. Foto: NCL. Som en del av Norwegian Cruise Lines NEXT-program, investerar rederiet kraftigt i att förbättra gästernas matupplevelse ombord och erbjuder ännu fler kulinariska alternativ utan extra kostnad. Det senaste beslutet är att ta bort avgiften man tidigare haft på vissa asiatiska restauranger ombord. På…
Läs mer »