Artiklar om fisk

Mat och dryck

Första MSC-certifierade rederiet i världen

MSC står för Marine Stewardship Council. Som första rederi i världen har Tallinks och Silja Lines kryssningsfartyg certifierats enligt MSC:s spårbarhetsstandard. Certifieringen, som offentliggjordes den 27 september i Finland, innebär att restaurangerna ombord endast använder hållbart fångad fisk och skaldjur, något som ligger helt i linje med Tallink Siljas arbete…
Läs mer »
Blogg

Fisk och skaldjur höjdpunkter på Hurtigruten

Vi klev ombord på Trollfjord utan några särskilda förväntningar och är glatt överraskade. Till lunch bjöds det på en dignande buffé med sallader av olika slag, grönsaker i många former, sillar och lax, rom och fiskbiffar men även köttfärslimpa och någon slags stek med sås. En varm sparrissoppa fanns också…
Läs mer »
Hurtigruten

Lokal vikingastil i Hurtigrutens nya kök

Hurtigruten har ett nytt matprojekt som går under namnet Norway’s Coastal Kitchen. Menyerna har utvecklats med ingredienser och teman som speglar de vatten och områden som fartygen seglar igenom. Som ett komplement till den kulinariska upplevelsen är historierna om de lokala specialiteterna en viktig del av matkonceptet. maten ska också…
Läs mer »