Artiklar om fisk

image-8617

Första MSC-certifierade rederiet i världen

MSC står för Marine Stewardship Council. Som första rederi i världen har Tallinks och Silja Lines kryssningsfartyg certifierats enligt MSC:s spårbarhetsstandard. Certifieringen, som offentliggjordes den 27 september i Finland, innebär att restaurangerna ombord endast använder hållbart fångad fisk och skaldjur, något som ligger helt i linje med Tallink Siljas arbete för hållbar utveckling. Nu kan resenärerna välja ...
Läs fortsättningen »

http://www.seafun.se/wp-content/uploads/2017/10/Galaxy_Gourmet_1low-150x150.jpg Heidi Rovén Mat och dryckNyheterTallink Silja ,,,,,,,,,,,

Som första rederi i världen har Tallinks och Silja Lines kryssningsfartyg certifierats enligt MSC:s spårbarhetsstandard. Certifieringen, som offentliggjordes den 27 september i Finland, innebär att restaurangerna ombord endast använder hållbart fångad fisk och skaldjur, något som ligger helt i linje med Tallink Siljas arbete för hållbar utveckling. Nu kan resenärerna…
Läs mer »

image-8258

Test av nya Viking Buffet

Igår var jag ombord på Viking Gabriella, lustigt nog fartyget vars matutbud vi just släppt en film om! Mitt besök var denna gång för att upptäcka och smaka på Viking Lines nya buffé, framtagen i samarbete med Svenska Kocklandslaget. Mer fisk och skaldjur Buffén är det första resultatet av samarbetet, och jag vill nog stämpla det som ...
Läs fortsättningen »

http://www.seafun.se/wp-content/uploads/2017/09/20170906_124256_1-150x150.jpg Heidi Rovén BloggMat och dryckÖstersjönViking GabriellaViking Line ,,,,,,,,,

Igår var jag ombord på Viking Gabriella, lustigt nog fartyget vars matutbud vi just släppt en film om! Mitt besök var denna gång för att upptäcka och smaka på Viking Lines nya buffé, framtagen i samarbete med Svenska Kocklandslaget. Mer fisk och skaldjur Buffén är det första resultatet av samarbetet,…
Läs mer »

image-6318

Happy Lobster feeds happy people

Lördagens middag på Silja Symphony åt vi på Happy Lobster. Valet av restaurang var enkelt; Tavolata hade vi ju redan testat, El Capitan kände vi inte för eftersom vi hade ätit kött dagen innan, Mundo kändes för enkelt, Bon Vivant kändes för exklusivt med barnvagn och femåring och Grande Buffet hade vi faktiskt blivit avrådda från ...
Läs fortsättningen »

http://www.seafun.se/wp-content/uploads/2016/04/MG_2808-1-150x150.jpg Heidi Rovén BloggMat och dryckÖstersjönSilja SymphonyTallink Silja ,,,,,,,,,,

Lördagens middag på Silja Symphony åt vi på Happy Lobster. Valet av restaurang var enkelt; Tavolata hade vi ju redan testat, El Capitan kände vi inte för eftersom vi hade ätit kött dagen innan, Mundo kändes för enkelt, Bon Vivant kändes för exklusivt med barnvagn och femåring och Grande Buffet hade…
Läs mer »

image-4253

Fisk och skaldjur höjdpunkter på Hurtigruten

Vi klev ombord på Trollfjord utan några särskilda förväntningar och är glatt överraskade. Till lunch bjöds det på en dignande buffé med sallader av olika slag, grönsaker i många former, sillar och lax, rom och fiskbiffar men även köttfärslimpa och någon slags stek med sås. En varm sparrissoppa fanns också liksom bröd och dessertostar. Till ...
Läs fortsättningen »

Heidi Rovén BloggHurtigrutenMat och dryckNordsjönNorges fjordarTrollfjord ,,,,,,,,

Vi klev ombord på Trollfjord utan några särskilda förväntningar och är glatt överraskade. Till lunch bjöds det på en dignande buffé med sallader av olika slag, grönsaker i många former, sillar och lax, rom och fiskbiffar men även köttfärslimpa och någon slags stek med sås. En varm sparrissoppa fanns också…
Läs mer »

image-3732

Lokal vikingastil i Hurtigrutens nya kök

Hurtigruten har ett nytt matprojekt som går under namnet Norway’s Coastal Kitchen. Menyerna har utvecklats med ingredienser och teman som speglar de vatten och områden som fartygen seglar igenom. Som ett komplement till den kulinariska upplevelsen är historierna om de lokala specialiteterna en viktig del av matkonceptet. maten ska också vara robust och ha lite ...
Läs fortsättningen »

Heidi Rovén HurtigrutenMat och dryckNordsjönNorges fjordarNyheter ,,,,,,,,,,,,,,,,

Hurtigruten har ett nytt matprojekt som går under namnet Norway’s Coastal Kitchen. Menyerna har utvecklats med ingredienser och teman som speglar de vatten och områden som fartygen seglar igenom. Som ett komplement till den kulinariska upplevelsen är historierna om de lokala specialiteterna en viktig del av matkonceptet. maten ska också…
Läs mer »