Mariella
Mariella minskade matsvinnet med 40 procent
På fyra månader har Viking Lines kryssningsfartyg Mariella minskat matsvinnet från ombordrestaurangerna med 40 procent. Matsvinnet har under perioden minskat med ca 27 ton, vilket motsvarar 70 000 matportioner. Det matsvinn som fortsatt uppstår används i sin tur för att producera biogas. Med fokus på hållbarhetsfrågor Hållbarhetsfrågorna är i fokus…
Hamburgaren på Ocean grill, Viking Line
För inte så länge sedan beskrev jag hamburgaren på Carnival Breeze i generösa ordalag. Den blev verkligen en favorit, vilket retade en del läsare som menade att en burgare inte kan hålla hög kvalitet och att jag kanske inte heller hade tillräckligt att jämföra med. Svar på tal gavs här! ;-)…
Vår svit på Mariella med premiumfrukost
Sängen var riktigt skön! Foto: Kristofer Scheiderbauer. Senaste kryssningen avgick med Viking Line och deras Helsingfors-fartyg Mariella. Som alltid tycker jag det är roligt att berätta om allt jag upplevt och nu har vi kommit till hytten vi hade. Förra gången jag kryssade med Mariella hade vi flera olika hytter…
Bad, bastu och behandlingar på Mariella
Som ni vet kryssade jag och familjen med Mariella i helgen. Alltid när jag är ombord försöker jag beta av så många nya saker som möjligt. Denna gång blev det därför också test av fartygets pooler och bastu, liksom återbesök till Travel spa. Viking Line har ju nyligen bytt spamärke…
Smaker från Ryssland; ny temameny hos Viking Line
Mariella är ett av Viking Liens två fartyg som går till Helsingfors. Foto: Kristofer Scheiderbauer. När vi kryssade till Helsingfors med M/S Mariella i helgen passade jag på att testa den nya temamenyn. Varje år har ju Viking Line ett antal olika temaveckor och fram till 28 februari finns alltså…
Provning av Viking Lines nya fartygsviner
Mariella, pressbild. Vanligt är att ett rederi har särskilt utvalda fartygsviner, även kallade skeppsviner, som är särskilt utvalda för sin kvalitet och förmåga att passa ihop med många olika sorters mat, samt att rederiet ska kunna beställa in stora volymer och därmed hålla bra priser på just dessa viner till…
Naturens skafferi till havs
Mariellas restaurangchef, Pekka Rajala, presenterar meny och viner för oss inbjudna på Matka-resan förra veckan. Foto: Heidi Rovén. I cirka en månad till kan man njuta av en temameny hos Viking Line baserad på och döpt efter Naturens skafferi. När jag senaste var ombord på Helsingfors-fartyget Mariella (i samband med…
Häng med på en smakresa på Plate!
Olika nivåer och cool design på Plate, ombord på Mariella. Foto: Heidi Rovén. Plate Social Dining är en relativt ny restaurang på Viking Lines fartyg Mariella. Det var när fartyget renoverades för cirka två år sedan som vissa ytor gjordes om och Plate blev ett nytt tillskott på matscenen ombord.…
Retro eller trend; olika restauranger på Mariella
Mariellas á la carte-restaurang Food Garden har fått behålla sitt originalutseende. Foto: Heidi Rovén. Viking Line-fartyget Mariella har fyra restauranger att välja på när det blir dags att äta (fem om man även räknar caféet); Viking Buffet – den klassiska bufférestaurangen, Food garden – à la carte-restaurangen, Ocean Grill –…
Från svit till lyx och comfort på Mariella
Så var vi då tillbaka efter ett par bråda dagar ombord på Viking Lines fartyg Mariella och på resemässan Matka i Helsingfors! Vi reste alltså dit i grupp med andra inbjudna. För många var det nog bara en transport över Östersjön, men för oss var förstås båtresan lika intressant som…