Mariella

Mariella

Mariella minskade matsvinnet med 40 procent

På fyra månader har Viking Lines kryssningsfartyg Mariella minskat matsvinnet från ombordrestaurangerna med 40 procent. Matsvinnet har under perioden minskat med ca 27 ton, vilket motsvarar 70 000 matportioner. Det matsvinn som fortsatt uppstår används i sin tur för att producera biogas. Med fokus på hållbarhetsfrågor Hållbarhetsfrågorna är i fokus…
Läs mer »
Blogg

Smaker från Ryssland; ny temameny hos Viking Line

Mariella är ett av Viking Liens två fartyg som går till Helsingfors. Foto: Kristofer Scheiderbauer. När vi kryssade till Helsingfors med M/S Mariella i helgen passade jag på att testa den nya temamenyn. Varje år har ju Viking Line ett antal olika temaveckor och fram till 28 februari finns alltså…
Läs mer »
Blogg

Provning av Viking Lines nya fartygsviner

Mariella, pressbild. Vanligt är att ett rederi har särskilt utvalda fartygsviner, även kallade skeppsviner, som är särskilt utvalda för sin kvalitet och förmåga att passa ihop med många olika sorters mat, samt att rederiet ska kunna beställa in stora volymer och därmed hålla bra priser på just dessa viner till…
Läs mer »
Blogg

Retro eller trend; olika restauranger på Mariella

Mariellas á la carte-restaurang Food Garden har fått behålla sitt originalutseende. Foto: Heidi Rovén. Viking Line-fartyget Mariella har fyra restauranger att välja på när det blir dags att äta (fem om man även räknar caféet); Viking Buffet – den klassiska bufférestaurangen, Food garden – à la carte-restaurangen, Ocean Grill –…
Läs mer »