Dela detta

allure-samba-grill1

Igår kväll var vi och åt middag i Allures Solarium Bistro som kvällstid byter namn och skepnad. Temat blir då istället en brasiliansk churrascaria, en grillrestaurang med fokus på kött av olika slag. Nio olika sorter serveras så det gäller att planera sina tuggor om man vill testa alla.

Vår guacho serverar kött
Vår guacho serverar kött

Först några ord om hur det hela går till. Varje bord har en bricka som är röd på ena sidan och grön på den andra. När man tagit för sig av salladsbuffén som fungerar som förrätt (det finns även två soppor och charkuterier samt ostar, även om de sistnämnda gissningsvis är tänkta efter maten) vänder man på brickan för att signalera att restaurangens guachos (i vårt fall ukrainska servitörer 😉 ) kan börja anlända med sina grillspett.

Kyckling inlindad med bacon, oxfilé, den typiska brasilianska ”picanhan” och många fler sorter kommer sedan på spett och äts tillsammans med stekt banan, pommes frites och goda såser. Det typiska ostbrödet man alltid brukar få, pao de queijo, hade de tyvärr inte på denna rutt i Medelhavet fick vi veta – och lika bra var väl det, vi blev ändå proppmätta.

Till efterrätt fick man välja mellan tre olika sorter, en passionsfruktsmousse som jag tog (god), en chokladsockerkaka täckt med glasyr eller brylépudding.

Alla specialrestauranger ombord kostar extra. För att äta på Samba Grill betalar man 30 USD per person.

Heidi RovénAllure of the SeasBloggMat och dryckRoyal Caribbean Internationalallure of the seas,brasilianskt,brasilien,churrascaria,grillat,grillrestaurang,grillspett,guacho,picanha,rccl,solarium bistro,specialrestaurangIgår kväll var vi och åt middag i Allures Solarium Bistro som kvällstid byter namn och skepnad. Temat blir då istället en brasiliansk churrascaria, en grillrestaurang med fokus på kött av olika slag. Nio olika sorter serveras så det gäller att planera sina tuggor om man vill testa alla. Först...Kryssningar - nyheter, bra tips och råd