Dela detta

_MG_5465_1

Adagio på Allure of the Seas är uppdelad på tre däck.

Fria middagstider har blivit alltmer utbrett i kryssningsvärlden. Från början, vilket fortfarande gäller på flera håll, hade nästan alla (utom Norwegian Cruise Line som alltid haft sitt ”freestyle cruising”- koncept där man väljer själv var och när man äter) fanns två middagssittningar att välja på. En tidig runt kl 18.30 och en sen runt kl 20.30 (tiderna varierar mellan rederier och fartyg).

Idag har nästan alla ytterligare ett alternativ där man själv väljer sin middagstid som sedan gäller hela kryssningen. Pratar man med hovmästaren brukar det gå att ändra om man exempelvis vill anpassa sin middag efter en utflykt eller av annan anledning.

Hos Royal Caribbean International och ombord på Allure of the Seas som jag just kryssat med, kallas den här valmöjligheten My Time Dining. Då har man inget fast bord utan blir hänvisad till det bord som är ledigt när man kommer på sin middagstid.

_MG_5519_1

Silk-touch på en av Adagios tre restaurangdäck.

Man kan välja att äta mellan kl 18 och 21.30 och tiderna kan variera från dag till dag så att middagen passar ens övriga program med utflykter, spabehandlingar och shower.

Den här möjligheten gäller framförallt huvudmatsalen som på Allure of the Seas numera är uppdelad i Silk, American Icon Grill och ”vanliga” Adagio.

Tidigare hette alla tre våningar Adagio men nu har man alltså bytt namn på två av däcken och gett dem namn från de nya koncepten i Quantum-klassen. Menyn är dock densamma.